Компанія STADA Arzneimittel AG підвела підсумки дев'яти місяців 2012 року

8 листопада 2012 STADA Arzneimittel AG опублікувала фінансові результати трьох кварталів 2012 року.

Основні результати:

• Обсяг продажів збільшився на 6% і склав 1 332,5 млн. євро
  • Скоригований показник EBITDA склав 266,8 млн. євро (+11%)
  • Підтверджено позитивний прогноз до 2014 року
  • Обсяг продажів в Україні збільшився на 21% і склав 21 млн. євро.

За підсумками дев'яти місяців Компанія збільшила продажі, а також ключові показники прибутку, скориговані з урахуванням одноразових списань.

«Розвиток Компанії протягом перших дев'яти місяців 2012 року показав, що наша стратегія працює. Тому ми очікуємо, що зможемо досягти цілей, постановлених на цей рік - зокрема, рекордного результату за скоригованим показником EBITDA», - заявив Хартмут Ретцлафф (Hartmut Retzlaff), Голова Ради директорів STADA AG, - В результаті збільшення частки продажів брендових препаратів, ми зміцнили наші позиції в сегменті, який є істотно більш привабливими за рівнем прибутку».

Для Українського представництва STADA CIS 2012-й відзначився розширенням портфеля: у другому-третьому кварталі 2012 року успішно завершені операції з придбання прав на просування препаратів на території України. У підсумку, в 3 кварталі 2012р продуктовий портфель холдингу в Україні поповнився пакетом з 6 брендових препаратів.

Загальні продажі представництва STADA CIS в Україні за звітний період зросли на 21% до 21 млн. євро (1-9/2011: 17,4 млн. євро). Сегмент МНН-дженериків показав істотне зростання, збільшившись порівняно з аналогічним періодом минулого року на 24%, і досяг 6,9 млн. євро. Продажі бренд-дженериків збільшилися до 14,1 млн. євро (+19%).

Коментує голова представництва STADA в Україні Станіслав Дяченко: «Ми повністю задоволені фінансовими показниками Компанії в звітному періоді. Незважаючи на виклики ринку, пов'язані в тому числі з постійними змінами в законодавстві щодо регулювання фармацевтичного ринку в Україні, наша Компанія продовжує динамічне зростання. Ми сконцентрувалися на тому, щоб споживач мав можливість придбати якісні лікарські препарати за доступною ціною. Зростання продажів на 21% - це результат ефективної імплементації маркетингової стратегії, а також виведення нових брендів на український ринок. Ми очікуємо продовження росту цих показників до кінця поточного року ».

Повний текст фінансового звіту Ви можете знайти на www.stada.com