Компанія STADA AG підтвердила позитивні фінансові результати 2016 року

Основні досягнення Групи STADA за 2016 рік :

• Динамічний розвиток продажів препаратів-дженериків в Італії, Україні, Росії та В’єтнамі.
  • Значне збільшення продажів брендованої продукції в Німеччині, Італії та В’єтнамі.
  • Стратегічний прогноз на 2019 рік збільшено: скоригований показник EBITDA очікується на рівні 23%.

Компанія STADA Arzneimittel AG опублікувала фінансову звітність за 2016 рік, підтвердивши, як позитивний прогноз на 2017 рік, так і стратегічні перспективи до 2019 року.

Не дивлячись на масштабну реорганізаційну роботу в минулому році, ми змогли не тільки збільшити об’єм реалізації, показавши зростання прибутку в деяких областях, але і перевершили свій початковий прогноз за всіма ключовими показниками. Перш за все, це говорить про те, що ми виконуємо свої обіцянки навіть у важкі часи. Поточний результат дає нам впевненість у можливості досягнення більш амбітних цілей, ніж ми озвучували півроку тому — ми маємо намір збільшити наш операційний прибуток майже на 50% всього за три роки!

— коментує Голова ради директорів STADA д-р Маттіас Віденфельс.

Основні фінансові показники

Об’єм реалізації Групи STADA за 2016 рік склав 2 139,2 млн євро, показавши підвищення в порівнянні з попереднім фінансовим періодом. При цьому з урахуванням коливань валютних курсів продажі зросли на 3% до 2 167,2 млн євро.

Оголошений операційний за 2016 р склав 178,1 млн євро (попередній рік: 223,7 млн євро). Скоригований операційний прибуток показав приріст 4% і склав 294,4 млн євро.

Показник EBITDA дорівнює 361,5 млн євро. Скоригований показник EBITDA виріс на 2% до 398 млн євро.

Чистий прибуток компанії склав 85,9 млн євро (в минулому році: 110,4 млн євро), при цьому скоригований чистий прибуток збільшився на 7% і досяг 177,3 млн євро.

З фінансовий звітом компанії можна ознайомитися на сайті STADA AG.

Представництво компанії STADA в Україні за підсумками 2016 року займає в рейтингу виробників лікарських засобів 16-ту сходинку. Серед зарубіжних компаній-виробників лікарських засобів STADA в Україні на 6-му місці за обсягом продажів в грошовому еквіваленті. Обсяг продажів у роздрібних мережах країни склав у 2016 році 862 млн.грн., продемонструвавши приріст 33,2% у порівнянні з 2015 роком.

Наслідуючи стратегічні цілі Групи компаній STADA, представництво STADA в Україні тримає курс на подальший розвиток бізнесу та реалізацію всіх задекларованих цілей.