Присвячуючи себе людям : Провідні українські кардіологи в об'єктиві фотопроекту «Професія - Лікар. Кардіолог»

Як часто ви рятуєте людей? Жертвуєте собою? Чи залежить від вас чиєсь життя?

В Україні завершився черговий етап фотопроекту «Професія - Лікар» холдингу STADA CIS про тих, хто кожен свій день, незважаючи на труднощі і негаразди, присвячує іншим. Це проект про дивовижних людей, їх самовіддану і наполегливу працю заради здоров'я і життя своїх пацієнтів. Стартувавши навесні 2012 року, галерея незвичайних фотоісторій про важливу і складну професію налічує знімки понад 200 докторів з найбільших міст Росії, Казахстану і України. Мета проекту - підвищення довіри до представників професії в очах пацієнтів, а також привернення уваги громадськості до нелегкої праці лікарів.

Враховуючи соціальну значимість серцево-судинних захворювань, в 2013 році холдинг STADA CIS вирішив зосередитися на напрямку кардіології. Тому видання "Професія - Лікар. Кардіолог » приурочене 50- річчю Асоціації кардіологів України.

У рамках XIV національного Конгресу кардіологів України пройшла перша фотовиставка та презентація лімітованого видання фотокниги про 40 провідних кардіологів України .

"У цьому виданні відображені моменти робочої діяльності лідерів сучасної української кардіології та їхніх колег, наведено їх роздуми з приводу своєї професії, розказано, від чого вони її обрали і чому вони їй віддані. Це книга про сильних особистостей, справжніх професіоналів, життєве кредо яких - постійне вдосконалення своїх знань і служіння Людям . Це визнання їх заслуг, пам'ять і вдячність їх Вчителям, приклад для молодих лікарів, які обрали для себе нелегку, але почесну спеціальність кардіолога", коментує президент Асоціації кардіологів України, академік НАМН України, професор В.М. Коваленко.

Раніше фотопроект «Професія - Лікар» став лауреатом конкурсу Pravda Awards 2012 у номінації «Креативність», найпрестижнішої премії у сфері PR в Україні. У цьому ж році проект був нагороджений премією Національної Програми «Кращі соціальні проекти Росії».

Коментує Станіслав Дяченко, Голова представництва холдингу STADA CIS в Україні: "За допомогою проекту« Професія - Лікар. Кардіолог»ми хотіли підкреслити важливість самовідданої праці представників цієї професії. Показавши через фотоісторії щоденні подвиги , які можуть стати життєво важливими для кожного з нас, ми сподіваємося, що даний фотопроект допоможе відновити колишню довіру до професії лікаря".

Проект холдингу STADA CIS «Професія - Лікар» вже на першому етапі показав гідних представників професії, але ми розуміємо, що це тільки одиниці. У 2014 році проект в Україні продовжить розкривати праці справжніх лікарів, для яких їхня професія - не просто рутинна, щоденна праця , а покликання. День за днем вони слідують своєму професійному і людському боргу - лікувати людей. Їх подвиги, можливо, непомітні, але вони відбуваються щодня в лікарняних палатах, робочих кабінетах і на виїздах до пацієнтів.