STADA AG підвела підсумки першого півріччя 2012

Основні результати:

• Обсяг продажів збільшився на 7% - до 885.2 млн. євро;
  • Скоригований показник EBITDA склав 176.7 млн. євро (+10%);
  • Підтверджено позитивний прогноз на 2012 рік: очікується подальше зростання продажів і збільшення скоригованого EBITDA.
  • Обсяг продажів в Україні збільшився на 13% і склав 13 млн євро.

Сьогодні, 8 серпня 2012 року, STADA Arzneimittel AG опублікувала фінансові результати за першу половину 2012 року. За підсумками півріччя Компанія збільшила продажі, а також ключові показники прибутку, скориговані з урахуванням одноразових списань.

«Завдяки придбанню нових активів, ми суттєво наростили частку продажів на зовнішніх ринках, довівши її до 75 відсотків від загальних продажів, що дозволяє нам трохи знизити залежність від ситуації на жорстко регульованому ринку Німеччини, - зазначив Хартмут Ретцлафф (Hartmut Retzlaff), Голова Ради директорів STADA AG. - Незважаючи на непросту кон'юнктуру на внутрішньому ринку, ми зберігаємо без змін позитивний прогноз на поточний фінансовий рік, а також підтверджуємо готовність досягти поставлених цілей».

За той же період продажі STADA AG в Україні збільшилися на 13%, склавши 13 млн. євро. (1 півріччя 2011: 11.6 млн. євро). Сегмент МНН-дженериків показав істотне зростання, збільшившись порівняно з аналогічним періодом минулого року на 12% до 4.2 млн. євро. Продажі бренд-дженериків досягли 8.8 млн. євро (+12%).

У 2012 фінансовому році STADA AG очікує подальшого стійкого зростання продажів в Україні зі збереженням достатньо високої операційної рентабельності. Однак обсяг прибутку буде багато в чому залежати від коливань обмінного курсу гривні до європейської валюти.

Директор українського представництва групи компаній STADA Станіслав Дяченко: «Фінансові показники діяльності Компанії в Україні за перше півріччя підтвердили наші очікування. Збільшення обсягу продажів на 13% показує успішне зміцнення наших позицій на українському ринку. Ця позитивна тенденція тільки доводить ефективність обраної стратегії Компанії - орієнтованість на широкий круг споживача. Переконаний, що показники діяльності будуть стабільно зростати, а наші споживачі і надалі зможуть купувати кращі препарати компанії STADA за конкурентною ціною».

Повний текст фінансового звіту Ви можете знайти на www.stada.com