STADA AG продемонструвала вражаючі результати за підсумками першого півріччя 2019 року

• Зростання продажів на 11% і значне збільшення скоригованої EBITDA - на 13% - за рахунок сегментів дженериків і брендових / безрецептурних продуктів.
  • Розширення портфелю і розвиток партнерських відносин в області розробки і виробництва на глобальному рівні. У тому
  • числі завдяки відкриттю нового заводу у В'єтнамі.

Основа нашої корпоративної культури - фокусування на зростанні, що повністю відповідає нашим цінностям. Цей підхід робить STADA привабливим роботодавцем і забезпечує компанії довгостроковий успіх.

— Генеральний директор STADA AG Пітер Гольдшмідт

Бад-Фільбель 14 серпня 2019 року  — STADA продемонструвала значне зростання і сталий розвиток в першій половині 2019 року. Оголошені продажі Групи STADA збільшилися на 11% у порівнянні з аналогічним звітним періодом 2018 року і склали 1,26 млрд євро (2018 рік - 1,14 млрд євро).

Особливо приємно, що STADA впевнено зростає в наших основних сегментах - безрецептурних препаратах і дженериках, включаючи спеціалізовані препарати.

— Генеральний директор STADA AG Пітер Гольдшмідт

Показник EBITDA збільшився на 7% і досяг 278 млн євро (2018 рік - 261 млн євро) за звітний період. Скоригована EBITDA (з урахуванням витрат на реструктуризацію) зросла за той же період на 13% і склала 295 млн євро (2018 рік - 262 млн євро).

Високе зростання продажів STADA і значне збільшення частки ринку відзначені у ключових європейських країнах: Німеччині, Великобританії, Італії, Іспанії та Франції.

Компанія також повідомила про впевнене зростання в регіонах Північної і Східної Європи, а також в Азії та на Близькому Сході.

У першій половині 2019 року STADA продовжувала активно інвестувати у виробництво і систему постачання. В рамках загальної оптимізації виробничої мережі компанія нещодавно відкрила новий фармацевтичний завод у В'єтнамі з об'ємом виробничих потужностей 4 млрд таблеток на рік. Цей виробничий майданчик відповідає стандартам якості GMP ЄС, що дає можливість у майбутньому здійснювати поставки препаратів і на європейські ринки.

Перспективи на друге півріччя 2019 року

STADA дає позитивні прогнози на друге півріччя 2019 року. В кінці серпня в 24 країнах STADA запустить біоаналог препарату Teriparatide під брендом Movymia, що застосовується для лікування остеопорозу. Протягом наступних кількох місяців у Німеччині планується запуск на ринок продукту Grippostad Complex. Він доповнить лінійку продуктів Grippostad, які вже займають лідируючі позиції на ринку.

У другому півріччі 2019 року шість безрецептурних брендів, придбаних STADA у GlaxoSmithKline (GSK), будуть включені в портфель компанії. Ці п'ять продуктів по догляду за шкірою і засіб від кашлю для дітей розширять безрецептурний портфель STADA на багатьох ринках, особливо у Великобританії. Крім того, шампунь проти лупи Nizoral, також відомий як Terzolin, який був придбаний в 2018 році у Johnson & Johnson, успішно зарекомендував себе в якості нового продукту Групи STADA по всій Європі.

Робота STADA буде і надалі націлена на підвищення ефективності у маркетингу і продажах, а також подальші інвестиції в її основні ринки, у тому числі розвиток нових продуктів, таких як запуск протиракового препарату Bortezomib в 14 європейських країнах. Це інноваційний, готовий до медичного застосування препарат для ін'єкцій став одним з наймасштабніших лончів в історії STADA.

Інші цікаві лончі: Dasatinib (онкологія), Solifenacin (урологія) Amlodipine / Valsartan (засіб, що знижує кров'яний тиск), а також безрецептурні таблетки для розсмоктування Hoggar Night.

Також STADA продовжує успішно співпрацювати зі шведською біотехнологічною компанією XBrane.

Стратегічне партнерство в усьому світі в області розробки і виробництва є ключем до нашого успіху, що дозволяє нам постійно пропонувати конкурентний портфель продуктів, який забезпечує стійке зростання.

Місія та цінності STADA

STADA слідує наміченим курсом в реалізації свого нового бачення. У всіх країнах присутності компанії ми є надійним бізнес-партнером в області виробництва дженериків і безрецептурних препаратів.

— Генеральний директор STADA AG Пітер Гольдшмідт

Разом з усією командою STADA він розділяє корпоративні цінності Agility, Entrepreneurship, One STADA і Integrity. Слідуючи цим цінностям, компанія втілює свою місію - піклуватися про здоров'я людей, вибудовуючи надійні стосунки з партнерами та споживачами.