STADA AG: істотне зростання продажів у першій половині 2013 року

Основні показники:

• Обсяг продажів збільшився на 10% і склав 974.3 млн. євро.
  • EBITDA зросла на 15% - до 184.1 млн. євро.
  • Операційний прибуток збільшився на 30% - до 131.7 млн. євро.
  • Чистий прибуток склав 66.6 млн. євро (+38%).
  • В Україні обсяг продажу у валюті збільшився на 30% і склав 17 млн. євро.

8 серпня 2013, STADA Arzneimittel AG опублікувала результати фінансової діяльності за першу половину 2013 року. У звітному періоді Компанія показала стійке зростання бізнесу, домігшись помітного збільшення загальних продажів і всіх основних фінансових показників.

«У першому півріччі частка брендованих препаратів у операційного прибутку продовжувала зростати. Це означає, що наша стратегія щодо поступового збільшення даного високомаржинального сегменту виправдовує себе. Ту ж мету переслідує планована операція з придбання британського виробника безрецептурних лікарських препаратів Thornton & Ross. З його допомогою ми маємо намір зміцнити наші позиції на фармацевтичному ринку Великобританії в стратегічно важливому для нашого бізнесу сегменті безрецептурних брендованих препаратів », - прокоментував Хартмут Ретцлафф, Голова Ради директорів STADA AG.

За перші шість місяців поточного року продажі Компанії у регіоні «СНД / Східна Європа» зросли на 30% до рівня 292.5 млн. євро (1-6/2012: 225.7 млн. євро). Вклад регіону в загальні продажі Групи за підсумками півріччя склав 30% (1-6/2012: 25,5%), перевищивши показники історично найбільшого для Компанії внутрішнього ринку Німеччини (24,5%).

В Україні за перше півріччя 2013 STADA домоглася істотного зростання продажів у валюті на 30% - до 17 млн. євро (1-6/2012: 13 млн. євро). У Росії чисте зростання продажів STADA з урахуванням обмінних курсів склав 33%. Продажі у валюті збільшилися на 30% - до 194.2 млн. євро (1-6/2012: 149.5 млн. євро). Частка МНН-дженериків в структурі продажів знизилася до 39% (1-6/2012: 45%). Даний сегмент в євро показав зростання на 16% - до 76.7 млн. євро (1-6/2012: 66.3 млн. євро). Продажі бренд-дженериків зросли на 42% - до 117.5 млн. євро (1-6/2012: 82.7 млн. євро), що становить 61% від загальних продажів STADA в Росії (1-6/2012: 55%).

STADA AG підтверджує позитивний прогноз розвитку Компанії, опублікований на початку поточного року. Так, Рада директорів Компанії розраховує на подальше зростання продажів і прибутку в поточному і наступному фінансових роках. Також керівництво STADA AG бачить реальні можливості для подальшого зростання скоригованої EBITDA в межах десяти відсотків за підсумками року, що стане черговим рекордним рівнем в історії Компанії. Крім того, Рада директорів підтверджує цільові орієнтири за основними показниками продажів і прибутку, позначеним в довгостроковому прогнозі розвитку Компанії до 2014 року. Планується, що загальні продажі Компанії за підсумками 2014 складуть приблизно 2.15 млрд. євро, показники EBITDA і чистого прибутку за той же період виростуть як мінімум до 430 млн. євро і 215 млн. євро відповідно.

Повний текст фінансового звіту Ви можете знайти www.stada.com