STADA AG: впевнене зростання прибутку і ключових фінансових показників за три квартали 2013 року

Основні показники:

• Загальний обсяг продажів збільшився на 8% - до 1.436 млн. євро;
  • Зростання EBITDA до 268.0 млн. євро (+12%). Скоригований показник EBITDA склав 284.4 млн. євро (+7%) - рентабельність по EBITDA на рівні 19.8%
  • Чистий прибуток досяг 90.2 млн. євро (+32%). Скоригований чистий прибуток під впливом додаткового податкового навантаження на бізнес у Німеччині скоротився на 5% - до 100.3 млн. євро;
  • Істотне зростання продажів у сегменті брендованих препаратів - даний сегмент виріс до 51% від загального скоригованого операційного прибутку Компанії;
  • Підтверджений прогноз до 2014 року.
  • В Україні обсяг продажу збільшився на 21% і досяг 25,35 млн.євро.

13 листопада 2013 STADA Arzneimittel AG опублікувала фінансову звітність за три квартали 2013 року. За звітний період загальні продажі і основні фінансові показники демонстрували стабільне зростання, що відповідало очікуванням Ради директорів.

«Ми повністю задоволені отриманими результатами. Досягнення восьмивідсоткового зростання продажів і збільшення рентабельності на тлі стрімкого ускладнення умов ведення бізнесу в Німеччині підтверджують правильність обраної стратегії диверсифікації портфеля. Завдяки покупці британського виробника ОТС- препаратів Thorton & Ross, ми значно посилили сегмент брендованих препаратів, який за підсумками дев'яти місяців склав 51% від загального операційного прибутку Компанії, - сказав Хартмут Ретцлафф, Голова Ради директорів STADA AG. - Придбання продуктової лінійки Аквалор® в четвертому кварталі поточного року наочно свідчить про серйозні наміри продовжити поступальний розвиток Компанії за рахунок високоприбуткового сегменту брендованих препаратів».

За три квартали поточного року обсяг продажів STADA AG у регіоні «СНД/Східна Європа» зріс на 24% - до 440.3 млн. євро, що складає 30.7 % від загальних продажів Компанії за той же період. У Росії продажі в євро збільшилися на чверть - до 292.1 млн. євро. У порівнянні з аналогічним періодом 2012 року, в 2013 обсяг продажів в Україні зріс на 21% і досяг 25.35 млн.євро.

«Приємно відзначити, що у звітному періоді регіон «СНД/Східна Європа» став головним драйвером зростання для всієї Групи STADA. На кожному окремо взятому ринку ми досягли вражаючих результатів, зберігши і зміцнивши і без того сильні позиції Компанії в регіоні. Упевнений, що зусилля, що робляться з диверсифікації продуктового портфеля з фокусом на брендовані препарати, помножені на розуміння потреб ринку і наш багаторічний досвід у просуванні, забезпечать впевнене зростання бізнесу Компанії в регіоні, що стане найкращою гарантією стійкості і довгострокового успіху всієї Групи STADA» , - зазначив Дмитро Єфімов, Старший Віце-президент STADA AG по Росії, СНД і країнах Південно -Східної Європи.

STADA AG підтверджує позитивний прогноз розвитку Компанії, опублікований на початку 2013 року. Рада директорів розраховує на подальше зростання продажів і прибутку в поточному фінансовому році. Разом з тим, незважаючи на очікуване зростання як у сегменті МНН-дженериків, так і серед брендованих препаратів, очікується, що останній сегмент буде рости випереджальними темпами, послідовно збільшуючи частку в загальних продажах Компанії. Більше того, до кінця поточного року очікується подальше збільшення скоригованої EBITDA на рівні десяти процентних пунктів, що призведе до досягнення чергового рекордного результату в історії Компанії. Рада директорів також підтверджує цільові орієнтири за основними показниками продажів і прибутку, позначеним в довгостроковому прогнозі розвитку Компанії до 2014 року. Планується, що загальні скориговані продажі Компанії за підсумками 2014 року складуть приблизно 2.15 млрд. євро, показники EBITDA і чистого прибутку за той же період виростуть як мінімум до 430 млн. євро і 215 млн. євро відповідно.

Повний текст фінансового звіту Ви можете знайти на www.stada.com