STADA AG: Впевнене зростання за підсумками 3 кварталу 2015

Продажи в регионе СНГ/Восточная Европа 353,6 млн. євро 384,2 млн. євро -8%
Об'єм реалізації в Україні
17,5 млн. євро 19,1 млн. євро -9%

За дев’ять місяців 2015 група компаній STADA Arzneimittel AG збільшила продажі в регіонах Центральна Європа (+ 5%), Азія / Океанія і Близький Схід / Північна Африка (+ 62%). Попри негативні курсові коливання у ряді країн регіону СНД / Східна Європа, що спричинили втрати в обсязі 13700000 євро до сплати податків, у місцевих валютах STADA домоглася збільшення продажів (+ 16%).

«Загалом ми задоволені фінансовими результатами за звітний період. У зв’язку з непростою економічною обстановкою в регіоні СНД / Східна Європа, ми очікували більшого падіння ключових показників. Однак підтримку нашому бізнесу в числі інших факторів надає впевнене зростання продажів в інших регіонах », - прокоментував підсумки трьох кварталів 2015 Хартмут Ретцлафф, Голова ради директорів STADA Arzneimittel AG.

За дев’ять місяців поточного року в регіоні СНД / Східна Європа реалізація в євро знизилися на 8% до 353 600 000 євро (+ 16% за середньозваженим курсом 2014 року). У результаті істотного зниження курсу гривні продажі в Україні за той же період впали на 9% до 17,5 млн. євро. У той же час продажі в національній валюті, незважаючи на падіння в першому кварталі на 17,3%, в наступних періодах впевнено зростали. Так, у другому кварталі приріст склав 163%, а в третьому STADA в Україні збільшила продажі на 95,3% до аналогічного періоду 2014 року.

«Незважаючи на несприятливі, політичні та економічні умови, фінансовий результат STADA в Україні демонструє стабільне зростання продажів у національній валюті та нарощує свою долю в роздрібному ринку лікарських засобів, що складає за підсумками 9 місяців 2015 року 1,49% (для порівняння — за 9 місяців 2014 року доля складала 1,30%). У поточному році STADA в Україні ввійшла в ТОП 20 компаній виробників лікарських засобів, представлених на території України. У перспективі ми, як і раніше, зосереджені на розвитку нашого бізнесу, зміцнюючи основи для майбутнього зростання» — підвів підсумок Станіслав Д’яченко, регіональний директор STADA в Україні та Румунії.

Додаткова інформація:
Олександр Алєксєєв, прес-секретар