STADA AG: Впевнений старт у першому кварталі 2013 року

Основні показники:

• EBITDA збільшився до 96.9 млн. євро (+25%). Рентабельність за EBITDA склала 20.7%. Зростання скоригованого EBITDA на 7% - до 98.5 млн. євро;
  • Квартальні продажі склали 477.0 млн. євро (+8%);
  • Помітне збільшення продажів у сегменті брендованих дженериків (+21%);
  • Істотне зростання квартальних продажів у регіоні «СНД / Східна Європа» - особливо в Росії (+39%) і Сербії (+22%);
  • Чистий прибуток виріс на 80% - до 34.9 млн.євро. Скоригований чистий прибуток знизився на 7% в результаті тимчасового збільшення ставки оподаткування;
  • Позитивний прогноз до 2014 р. підтверджений;
  • В Україні сукупний обсяг продажів збільшився на 20% і склав 7,7 млн. євро.

7 травня 2013 STADA Arzneimittel AG опублікувала фінансові результати за 1 квартал 2013 року. У звітному періоді Компанія збільшила квартальний прибуток і всі основні фінансові показники.

«Ми повністю задоволені успішним початком року, що дає нам впевненість у досягненні довгострокових цілей Компанії на період до 2014 року. Разом із збільшенням загальних продажів на 8%, ми прискорили органічне зростання бізнесу, додавши за підсумками кварталу 4 процентних пункти. Великий внесок у загальний успіх внесли такі країни як Росія і Сербія, а також значне зростання всього сегменту брендованих дженериків», - прокоментував підсумки кварталу Хартмут Ретцлафф, Голова ради директорів STADA AG.

В Україні за перший квартал 2013 року STADA домоглася істотного зростання квартальних продажів у національній валюті (+20%), який склав 7,7 млн. євро (1-3/2012: 6.4 млн.євро).

Станіслав Д'яченко, Голова представництва холдингу STADA CIS в Україні: «Приємно відзначити, що за підсумками першого кварталу STADA в Україні в черговий раз показала вражаючі фінансові результати. Наш успіх забезпечений як включенням в продуктовий портфель перспективних препаратів, так і органічним зростанням продажів лікарських засобів у натуральному вираженні».

STADA AG підтверджує позитивний прогноз розвитку Компанії, опублікований на початку поточного року. Так, Рада директорів Компанії розраховує на подальше зростання продажів і прибутку в поточному і наступному фінансових роках. Також керівництво Компанії бачить реальні можливості для подальшого зростання скоригованого показника EBITDA в межах десяти відсотків за підсумками року, що стане черговим рекордним рівнем в історії Компанії. Крім того, Рада директорів підтверджує цільові орієнтири за основними показниками продажів і прибутку, що визначені в довгостроковому прогнозі розвитку Компанії до 2014 року. Планується, що загальні продажі Компанії за підсумками 2014 складуть приблизно 2.15 млрд. євро, показники EBITDA і чистого прибутку за той же період зростуть як мінімум до 430 млн. євро і 215 млн. євро відповідно.

Повний текст фінансового звіту Ви можете знайти на www.stada.com