STADA Arzneimittel AG: подолано рекордний рубіж – більше 2 млрд. євро загальних продажів за результатами 2013 року

Основні показники:

• Збільшення загальних продажів до 2 014.4 млн. євро (+10%);
  • Зростання EBITDA до 383.5 млн. євро (+18%);
  • Збільшення чистого прибутку на 40% - до 121.4 млн. євро.

Наприкінці березня 2014 року, STADA Arzneimittel AG опублікувала фінансову звітність за 2013 рік. «Рада директорів із задоволенням оцінює фінансові підсумки року, що минув. Особливої уваги заслуговує істотне зростання продажів у регіонах «СНД/Східна Європа» та «Азія/Океанія», а також посилення сегменту Брендованих препаратів у загальній структурі продажів», - сказав Хартмут Ретцлафф, Голова Ради директорів STADA AG.

Структура продажів Компанії в розрізі каналів реалізації розподілилася таким чином: близько 91% ‑- комерційний ринок, близько 5% ‑- державні програми пільгового лікарського забезпечення та 4% ‑ тендери.

За підсумками 2013 року STADA досягнула значного збільшення продажів в Україні (+20,3%) та Казахстані, що показали найбільші темпи зростання у регіоні «СНД/Східна Європа» (+37,4%). В абсолютних цифрах продажі в Україні склали 36.7 млн. євро, а в Казахстані – 21.3 млн. євро.

«Принцип сталого розвитку – основа стратегічного підходу представництва STADA в Україні до бізнесу. Ми задоволені своєю роботою у 2013 році. Завдяки високій операційній ефективності, в черговий раз були продемонстровані відмінні фінансові результати. У 2013 ми успішно впорались з ключовими стратегічними завданнями, одне з яких — зміцнити лідерство в основних сегментах фармацевтичного ринку. Це дозволить нам і надалі продовжувати довгострокову політику прибуткового розвитку і максимального збільшення акціонерного капіталу», ‑ прокоментував Станіслав Д’яченко, регіональний директор групи компаній STADA в Україні та Румунії.

Повний текст фінансового звіту Ви можете знайти на www.stada.com