STADA інвестує 660 млн доларів на придбання продуктів Takeda в країнах СНД і стає одним з найбільших гравців в ОТС-сегменті *

STADA инвестирует 660 млн долларов в покупку продуктов Takeda в России и СНГ
  • Група STADA набуває портфель брендових безрецептурних і рецептурних продуктів з сильними ринковими позиціями для регіону «Росія та СНД»;
  • Продуктовий портфель включає безрецептурні препарати, біологічно активні добавки та ряд препаратів для лікування серцево-судинних і респіраторних захворювань, а також діабету.
    Один з ключових продуктів угоди - Кардіомагніл®;
  • Пітер Гольдшмідт, генеральний директор STADA AG: «Це найбільше в історії STADA придбання, яке дозволить нам стати одним із ключових гравців на великому ринку, що динамічно розвивається».

Бад-Фільбель, Москва, 5 листопада 2019 - STADA Arzneimittel AG уклала угоду про придбання портфеля брендових продуктів у Takeda Pharmaceutical Company Limited за 660 млн доларів. Портфель з 20 безрецептурних (ОТС) і рецептурних продуктів, зареєстрованих в Росії, Грузії, Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Казахстані, Узбекистані та інших країнах, буде переданий Групі STADA.

В угоду увійшли препарати для лікування діабету, серцево-судинних і респіраторних захворювань, а також біологічно активні добавки. Найвідомішим продуктом є Кардіомагніл® - значущий бренд в категорії препаратів для профілактики серцево-судинних захворювань. У числі рецептурних продуктів STADA отримує препарати нового покоління для лікування діабету другого типу Віпідія і Віпдомет®, а також блокатор рецепторів ангіотензину II для контролю артеріального тиску Едарбі®.

Таким чином, STADA підсилює існуючий портфель, який включає препарати в 16 з 20 найбільш затребуваних категоріях аптечного попиту. Крім того, придбаний портфель дозволяє розвивати безрецептурний бізнес компанії в країнах СНД.

Очікується, що угода буде закрита в першому кварталі 2020 року. Після чого до команди STADA приєднаються близько 500 високопрофесійних співробітників маркетингу і продажів з Takeda Pharmaceutical.

Крім того, Takeda і STADA укладуть угоди про виробництво і постачання в рамках придбаного портфеля, відповідно до якого Takeda продовжить поставляти продукцію в STADA. Операція буде фінансуватися за рахунок позикового капіталу.

На сьогодні це найбільше в історії STADA придбання, яке дозволить нам стати одним з ключових гравців на великому ринку, що динамічно розвивається. Ми підтверджуємо амбіції STADA, продовжуючи курс на розширення бізнесу на міжнародному рівні - як органічно, так і шляхом придбань; і демонструючи високу ефективність в усьому світі. Продукти під брендом STADA вже представлені в більшості найбільш затребуваних категорій аптечного попиту. Однак ми продовжуємо розширювати портфель бренд-дженериків, посилюючи позиції в стратегічно важливих для нас нішах і розвиваючи нові напрямки.

— Генеральный директор STADA AG Пітер Гольдшмідт

Серед консультантів STADA по цій угоді: Nomura (M & A) і Kirkland & Ellis LLP (юридична підтримка).

Довідка про STADA Arzneimittel AG

Штаб-квартира STADA Arzneimittel AG знаходиться в м Бад-Фільбелі (Німеччина). Основна увага компанія фокусує на розвитку двох напрямків: дженерики і безрецептурні препарати (ОТС). Продукція компанії представлена ​​в 120 країнах. У 2018 фінансовому році скориговані продажі групи STADA AG досягли 2 330,8 млн євро, скорегований прибуток EBITDA - 503,5 млн євро. Станом на 31 грудня 2018 року в STADA працювало 10 416 співробітників по всьому світу.
Сайт компании: www.stada.com / www.stada.ua

Контакты для журналистов:

Анна Аристова
anna.aristova@stada.ru
+7 915 229 2461

*по данным IQVIA, 2018 год
Executive Board: Peter Goldschmidt (CEO) / Mark Keatley / Miguel Pagan Fernandez
Supervisory Board Chairman: Dr. Günter von Au