STADA купує ліцензію на препарат filgrastim у канадської компанії Apotex Inc.

Бад-Фільбель, 28 жовтня 2013 р. - Компанія STADA Arzneimittel AG придбала ліцензію на препарат filgrastim у найбільшої канадської фармацевтичної компанії Apotex Inc .

Препарат, що випускається під торговим найменуванням Grastofil, був схвалений Європейською комісією в якості засобу для лікування нейтропенії у дорослих пацієнтів. Захворювання розвивається при аномально низькому вмісті нейтрофілів в крові, необхідних для нормального функціонування імунної системи. STADA займатиметься продажем даного препарату практично у всіх країнах ЄС. Планується, що продажі почнуться з 2014 р.

«Включення препарату Grastofil в портфель STADA - ще один крок у рамках нашої стратегії з придбання біоподібних препаратів у добре відомих і авторитетних партнерів», - говорить Доктор Міхаель Мак , Віце-президент STADA з біотехнологій. «Угода з компанією Apotex дозволить розширити наш портфель біоподібних препаратів на дуже вигідних умовах. Для досягнення взаємовигідних результатів STADA задіє багатий досвід в просуванні і розгалужену мережу представництв Компанії».

Препарат Grastofil надійде на ринок у формі попередньо заповнених шприц-ручок у двох різних дозуваннях для внутрішньовенного або підшкірного введення. «Ефективність, переносимість та якість препарату Grastofil відповідають оригінальному продукту», - пояснює Доктор Мак. «Такі дані отримані в ході масштабних порівняльних досліджень і тепер підтверджені позитивним висновком Європейської комісії. Завдяки препарату Grastofil ми зможемо запропонувати нашим клієнтам недорогий альтернативний спосіб лікування, який виявиться корисним як для лікарів і пацієнтів, так і для державної системи охорони здоров'я в цілому».

Нейтропенія може розвиватися, наприклад, як наслідок цитотоксичної хіміотерапії. Препарат Grastofil сприяє виробленню нейтрофілів і їх вивільненню з кісткового мозку. Таким чином, препарат може бути використаний при проходженні курсу хіміотерапії як допоміжний засіб, що знижує ризик розвитку нейтропенії, а також при лікуванні даного захворювання за допомогою антибіотиків. Отриманий висновок також включає дозвіл на використання препарату для мобілізації стовбурових клітин периферичної крові.