STADA придбає компанію Walmark - провідного виробника і дистриб'ютора виробів медичного призначення в Центральній Європі

20191104_press_release_stada_walmark_news.jpg
  • Walmark є виробником добре відомих брендів харчових добавок, які є лідерами на ринку Центральної Європи;
  • Сильний потенціал зростання в існуючих регіонах присутності Walmark і по всій Європі, підкріплений інвестиціями STADA в подальший розвиток продукції Walmark;
  • Генеральний директор STADA Пітер Гольдшмідт: «Завдяки придбанню Walmark ми зможемо розширити наш портфель брендових виробів медичного призначення в Центральній Європі і ще більше розширити географію всього бізнесу.»

STADA Arzneimittel AG ( «STADA» або «Група») оголосила про придбання Walmark a.s. ( «Walmark» або «Компанія») у компанії Mid Europa Partners. Сума угоди не розголошується.

Walmark є провідним виробником виробів медичного призначення в Центральній Європі, маючи унікальний портфель добре відомих брендів харчових добавок в різних категоріях. До них відносяться вітаміни і мінерали, добавки для дітей, жіночого та чоловічого здоров'я, лікування суглобів, шлунково-кишкового тракту, а також від кашлю та застуди. Очікується, що вони забезпечать безперервний потужний ріст компанії. Серед ключових брендів можна виділити, наприклад, Biopron (для кишківника), Martians (харчова добавка для дітей), Urinal (для сечовивідних шляхів), Proenzi (для суглобів), Prostenal (для чоловічого здоров'я), Beliema (для жіночого здоров'я) і Sinulan (для дихальних шляхів).

Компанія Walmark заснована в 1990 році, її штаб-квартира розташована в Чеській Республіці. Walmark безпосередньо представлена ​​в дев'яти країнах Європейського Союзу, включаючи Чехію, Словаччину, Польщу, Угорщину, Болгарію, Румунію, Литву, Латвію та Естонію, і реалізує свою продукцію більш ніж в 40 країнах світу. У компанії працює більше 540 осіб, і вона приділяє особливу увагу інноваціям. STADA інтегрує високоякісні виробничі потужності Walmark в м.Тршінець у глобальну виробничу мережу STADA.

Завдяки придбанню Walmark ми ще більше зміцнимо глобальний портфель брендових продуктів STADA. Купівля безрецептурного портфеля Walmark повністю відповідає нашій стратегії лідерства в області брендових виробів медичного призначення і дженериків.

— Генеральний директор STADA AG Пітер Гольдшмідт

STADA представлена ​​на диверсифікованих ринках зі стійкими перспективами зростання. Група фокусує увагу на двох напрямках - дженериках, включаючи спеціалізовані лікарські препарати, і безрецептурних виробах медичного призначення. Продуктовий портфель Walmark в значній мірі доповнює існуючий асортимент STADA.

В результаті цього придбання ми значно зміцнюємо свою присутність в Центральній Європі - особливо в Чехії, Словаччині, Румунії, Болгарії та Угорщині. Ми також розглядаємо способи, за допомогою яких ми можемо реалізовувати бренди Walmark за межами існуючих основних територій.

— Штеффен Вагнер, виконавчий віце-президент STADA AG в регіоні «Європа»