STADA продовжує розширення ОТС-портфеля за рахунок бренда НІЗОРАЛ®

STADA Arzneimittel AG посилює позиції в сегменті брендовых ОТС-продуктів. Компанія придбала права на лікувальний шампунь проти лупи НІЗОРАЛ® у компанії «Янссен», що входить до групи компаній «Johnson & Johnson». В 2017 році тільки в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка) обсяг продажів бренда НІЗОРАЛ® склав близько 33 мільйонів євро.

Купуючи НІЗОРАЛ®, STADA підсилює свій портфель глобальним брендом, який визнаний як медичними фахівцями, так і споживачами. Ми вважаємо, що цей продукт має великий потенціал для подальшого зростання. У поєднанні з Hedrin®, продуктом проти педикульозу, НІЗОРАЛ® розширює нашу компетенцію в сегменті продуктів для волосся і шкіри голови. Ця угода є однією з найбільших в останні роки і підкреслює наше прагнення стати одним з провідних гравців на ринку безрецептурних продуктів в Європі.

— Клаудіо Альбрехт, генеральний директор STADA Arzneimittel AG

Частка ринку НІЗОРАЛ® в регіоні EMEA в кілька разів вище, ніж у найближчого конкурента, що робить його безумовним лідером на ринку серед лікувальних шампунів проти лупи. Більше 50% річних продажів розподіляється на Росію, Італію, Великобританію, Польщу та на країни Близького Сходу. В Україні за підсумками 2017 року продажі бренду НІЗОРАЛ® склали 331 000 євро.

Медичний інгредієнт Кетоконазол, розроблений «Янссен Фармацевтика», є найбільш часто призначуваною активною речовиною для лікування лупи. Він відрізняє НІЗОРАЛ® від косметичних шампунів проти лупи і робить його більш ефективним для усунення причин появи лупи, почервоніння і свербіння шкіри голови. Тривалий ефект (до 7 днів) від застосування лікувального шампуню робить його ефективним в тому числі проти хронічної себореї.