STADA виходить на ринок М'янми

Препарати компанії STADA AG тепер доступні і в М'янмі. Завдяки їх реєстрації на внутрішньому ринку , місцеві партнери тепер можуть запропонувати споживачам дженерикові і брендовані препарати, що випускаються концерном STADA . Важливо , що продуктовий асортимент буде поступово розширюватися. Таким чином , STADA стала однією з перших західноєвропейських фармацевтичних компаній, що розвивають бізнес у цій південноазіатської країні.

«М'янма чудово вписується в нашу стратегію міжнародної експансії , в рамках якої ми фокусуємося на країнах, що розвиваються з швидкими темпами зростання національної економіки , - коментує Хартмут Ретцлафф , Голова Ради директорів STADA Arzneimittel AG . - Зараз, коли доступ на ринок М'янми з населенням близько 60 мільйонів чоловік відкритий, ми бачимо значний незадоволений попит , особливо на доступні і якісні лікарські препарати. Тому ми намагаємося заявити про свою присутність на ринку з самого початку. Обрана модель доступу препаратів STADA на місцевий ринок і наш досвід роботи в азіатському регіоні сформували для нас гарні можливості для подальшого розвитку бізнесу в М'янмі».

«Стратегія компанії STADA є дуже далекоглядною , - вважає Крістіан-Людвіг Вебер-Лортч, Посол Федеративної Республіки Німеччина в М'янмі . - Всі зацікавлені сторони отримують певні переваги від лібералізації ринку М'янми. Німецькі компанії, такі як STADA , відкрили для своїх продуктів новий перспективний ринок. Місцеве населення, з іншого боку, отримало доступ до лікарських препаратів високої якості за низькими цінами».

З кінця 2015 р. почнеться виробництво препаратів для ринку М'янми на новому фармацевтичному заводі в м. Янгоні, будівництво якого фінансується за рахунок коштів місцевих партнерів STADA . Для подальшого розвитку виробничих активів в М'янмі була заснована компанія Stada Myanmar Joint Venture Co . Ltd. На даний момент STADA не входить до числа її акціонерів. Тим не менш, відповідно з ліцензійною угодою, STADA надалі зможе включити нову компанію в свій склад. До цього моменту поставки на ринок М'янми здійснюватимуться з виробничого майданчика STADA у В'єтнамі.